diumenge, 12 d’agost del 2007

La Sexta i l'europeu júnior

M'agradaria començar aclarint que és gràcies a aquest canal que hem pogut veure l'europeu júnior; bé, i probablement també gràcies al fet que sigui una tele recent nascuda i que els seus índexs d'audiència siguin baixos (penso que amb un 15% d'audiència no haurien dedicat un horari com el de les 18.30 a uns nanos de 17 anys jugant a bàsquet). Però caldria parlar d'un parell de temes:

En primer lloc, dijous, després d'un partit en què Sèrbia i Lituània van aconseguir el resultat que tots dos necessitaven per passar a semifinals, Espanya va quedar eliminada i va passar a jugar pels llocs 5è a 8è. Doncs bé, com que deu ser que només interessa la selecció espanyola u18 quan té opcions de ser campiona d'Eurpa, en el moment que deixa de tenir-ne, La Sexta deixa de retransmetre'n els partits. Entenc que és una televisió privada, i que s'ha de moure per audiències, i que com a empresa privada que són poden retransmetre el que els sembli; però...

Per cert, només a tall de comentari, penso que el resultat del Sèrbia-Lituània no va ser el que va eliminar la selecció espanyola, sinó el fet de no haver sabut jugar els darrers segons contra Sèrbia o el fet de no haver sabut aguantar el marge de +14 que es va tenir amb Lituània. No cal donar sempre les culpes al fet que Sèrbia no s'esforcés prou contra els lituans.

En segon lloc, tot sentint les retransmissions, locutors i comentaristes pujaven el jove Ricky Rubio fins als altars. Pensem que és un noi de 16 anys, que encara està madurant, no parlo com a jugador sinó com a persona i que crec que no se li fa cap bé tractant-lo com un semidéu. Sort que em dóna la impressió que el nano té el terrat força ben moblat i que el seu entrenador a Badalona, l'Aíto, té força clares les coses. No fem del Ricky una María Jesús 2.0 (Antes muerta que sencilla)